Σεμινάριο διατροφικής εκπαίδευσης στο διαβήτη

Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να σας μεταφέρει με απλό και κατανοητό τρόπο, όλες τις σύγχρονες συστάσεις που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε το διαβήτη σας μέσω της διατροφής και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε όλες τις βασικές αρχές για το διαβήτη τύπου 1.

Χαρακτηριστικά σεμιναρίου 14 ενότητες βίντεο διάρκειας 2 ωρών

✔ Μαγνητοσκοπημένο και εικονογραφημένο σεμινάριο 

Επιστημονικά τεκμηριωμένο σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες συστάσεις

✔ Αγορά 1 φορά και επανάληψη όσες φορές επιθυμείτε εφ’ όρου ζωής


Που απευθύνεται  • Άτομα με διαβήτη τύπου 1
  • Συγγενείς και οικογένειες ατόμων με διαβήτη τύπου 1
  • Επαγγελματίες υγείας (π.χ. ιατροί, διαιτολόγοι, νοσηλευτές, γυμναστές, μαίες, φαρμακοποιοί, άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας)
  • Σπουδαστές σχολών υγείας που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη διατροφή στο διαβήτη

Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο

Με το πέρας του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να:Κατανοήσει όλες τις πληροφορίες για το διαβήτη τύπου 1

Μάθει τους στόχους και τα εργαλεία ρύθμισης του σακχάρου όπως η αυτοπαρακολούθηση, το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη 

Εκπαιδευτεί στις σύγχρονες συστάσεις για τη διατροφή στο διαβήτη τύπου 1 και να μάθει τα συστατικά της διατροφής, να φτιάχνει νόστιμα πρωινά, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα για τη ρύθμιση του σακχάρου, να υπολογίζει εύκολα τους υδατάνθρακες και να αξιοποιεί τα εργαλεία του γλυκαιμικού δείκτη

Κατανοήσει τις βασικές αρχές για τα σκευάσματα ινσουλίνης και να υπολογίζει τις μονάδες ινσουλίνης σύμφωνα με τη διατροφή

17 χρόνια ζώντας με διαβήτη τύπου 1

10 χρόνια ακαδημαϊκής & επαγγελματικής πορείας

σε 14 ενότητες

Ο εισηγητής


Ο Σπύρος Ζαρογιάννης είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος με διάκριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και υποψήφιος διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμπεριφορική και Γνωσιακή Θεραπεία (CBT) και κατέχει το Δίπλωμα Εκπαίδευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας και το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων.

Έχει συνεργαστεί με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας τη διατροφική εκπαίδευση ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Διαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Α' Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας και εκπαιδεύοντας διατροφικά παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής με πανεπιστήμια όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα όπως το GATEKEEPER για την εφαρμογή αλλαγών στον τρόπο ζωής με τη χρήση νέων τεχνολογιών σε ενήλικες με Μεταβολικό Σύνδρομο και το BigO για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες και αντιμετωπίζει πλήθος περιστατικών με έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.Επιστημονική ομάδαΔρ. Παναγιώτα Τριανταφύλλου, Παιδοενδοκρινολόγος-Παιδοδιαβητολόγος

Νάντια Αναγνωστή, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Med.Sci

Ίωνας Ζαρογιάννης, Οικονομολόγος, Management Sc. & Technology - AUEBDISCLAIMER

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις πτυχές του διαβήτη σας, αλλά όχι να αντικαταστήσει τον θεράποντα ιατρό σας ή άλλους επιστήμονες υγείας που σας παρακολουθούν. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την καταλληλόλητα και την εφαρμογή οποιασδήποτε πληροφορίας.

Κριτικές Google«Εξαιρετικός επαγγελματίας και απίστευτα θετικός άνθρωπος! Ο κ. Ζαρογιάννης με βοήθησε να κατανοήσω πράγματα για τη πάθηση μου που αγνοούσα πολλά χρόνια!! Είμαι διαβητική τύπου 1 τα τελευταία 20 χρόνια και πραγματικά αισθάνθηκα ότι βρήκα έναν άνθρωπο να με βοηθήσει στη ρύθμιση της διατροφής μου και κατανόηση της πολύ ανθρώπινα με κατανόηση και υπομονή στις ατελείωτες απορίες μου και με έκανε να πιστέψω ότι τελικά μπορώ και εγώ! Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο συνοδοιπόρο στο δύσκολο αυτό ταξίδι μου! Μακάρι να υπήρχαν άνθρωποι σαν αυτόν πριν 20 χρόνια που διαγνωστικά... Το ταξίδι μου θα ήταν πολύ πιο όμορφο!»​

Αλεξία Ν.«Επισκέφθηκα τον Κ.Ζαρογιάννη έχοντας πολύ υψηλό ζάχαρο και έπρεπε οπωσδήποτε να ακολουθήσω συγκεκριμένο και πάνω απ όλα εξειδικευμένο διατροφολόγιο. Οι προσπάθειες οι οποίες είχα κάνει μέχρι τότε είχαν αποβεί άκαρπες. Κατά την επίσκεψη μου στο γραφείο του μου εξήγησε πλήρως και αναλυτικά τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Το αποτέλεσμα;Η γλυκοζυλιωμενη από τον επόμενο κιόλας μήνα άρχισε να έχει πτωτική πορεία κάτι το οποίο απορρέει από τις καθημερινές κατά πολύ μικρότερες τιμές μετρήσεων που έχω. Είμαι ευχαριστημένη πλήρως από την συνεργασία μας και φυσικά μπορώ άφοβα να τον συστήσω και σε άλλους καθώς πρόκειται για επαγγελματία και πάνω απ όλα για άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά.»

Μαίρη Π.​​«Γνώρισα τον κύριο Ζαρογιάννη μέσω instagram προκειμένου να με βοηθήσει στην απώλεια βάρους μου. Έχω διαβήτη τύπου 1 και μέχρι τώρα είχα συμβουλευτεί πολλούς χωρίς αποτέλεσμα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία είδα θεαματικά αποτελέσματα που σχεδόν δεν τα πίστευα. Είναι επιστήμονας, επαγγελματίας, αναλυτικός, εξειδικευμένος και πάνω από όλα απλός και κατανοητός Είμαι ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα, απέκτησα αυτοπεποίθηση με το θέμα υγείας που έχω και συνεχίζω. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα και υπόψιν όλα αυτά διαδικτυακά επειδή μένω Αθήνα.​»

Παναγιώτα Σ.​«Ότι και να πω για τον κύριο Ζαρογιαννη είναι λίγο, πολύ καλός διατροφολόγος με πολλές γνώσεις γύρω από τον Διαβήτη, με βοήθησε να ρυθμίσω τον διαβήτη, να χάσω κιλά και όλα αυτά χωρίς να νιώσω ούτε μια μέρα ότι πεινάω, σαν να μην έκανα δίαιτα. Ευχαριστώ πολύ κύριε Σπύρο! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.»

Ανδρέας Σ.​«Πρόσφατα διαγνώστηκα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και παρόλο που δε βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, μέσα από τα διαδικτυακά μας ραντεβού ο Σπύρος με βοήθησε να καταλάβω το πως πρέπει να μετράω τους υδατάνθρακες ώστε να μπορώ να κάνω τις κατάλληλες μονάδες ινσουλίνης. Ουσιαστικά με βοήθησε να μάθω να διαχειρίζομαι σωστά το διαβήτη μου. Ήταν πολύ ευγενικός και έτοιμος να απαντήσει κάθε ερώτηση μου.»

Ναταλία Κ.